До бізнес-омбудсмена вже надійшло понад 30 скарг – офіс

Від початку роботи офісу українського бізнес-омбудсмена надійшло понад 30 скарг. Про це Радіо Свобода повідомили у відомстві.

Офіс бізнес-омбудсмена офіційно запрацював в Україні 20 травня. Тоді бізнес-омбудсман Альгірдас Шемета повідомив, що українські підприємці можуть вже подавати скарги бізнес-омбудсману на орган державної влади, підконтрольну державі компанію в разі порушення законних прав.

За його словами, ці скарги ретельно розглядатимуть, на основі розгляду скарг будуть готувати рекомендації державним органам або державним компаніям, що потрібно виправити, що потрібно зробити, щоб бізнес-клімат в Україні покращився.

Скарги можна подавати як у звичайній формі, так і через інтернет.

Відповідно до законодавства, Рада бізнес-омбудсмена є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Кабінету міністрів. Рада розглядає скарги підприємців щодо вчинення корупційних діянь або інших порушень, звертається із запитами до органів державної влади щодо реалізації рекомендацій Ради, збирає опрацьовує та систематизує інформацію щодо справ, які нею вивчаються у зв’язку з розглядом скарг.