Кличко готовий знову йти у мери Києва, якщо призначать місцеві вибори

Мер Києва Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що він іти на вибори міського голови, якщо Верховна Рада призначить місцеві вибори у Києві.

«Якщо Верховна Рада оголосить про проведення місцевих виборів у Києві, я готовий взяти у них участь», – сказав Кличко, якого цитує його прес-служба, у середу, 27 травня.

Віталій Кличко також наголосив на необхідності децентралізації влади та наданні ширших повноважень органам місцевої влади.

«Ми багато говоримо про децентралізацію, наділення більшими повноваженнями та правами місцевих органів влади, але хотілося б втілення цього на практиці. Наприклад, ми не впливаємо на формування тарифів, нам їх спускають згори», – зазначив мер Києва.

Минулого року учасники коаліційних переговорів домовилися про необхідність внесення змін до законодавства в частині введення пропорційної системи виборів до липня 2015 року. Тоді наголошувалося, що упродовж першої половини 2015 року необхідно ухвалити зміни до законодавства про місцеві вибори за пропорційною системою з відкритими списками.

У Верховній Раді вже зареєстрований законопроект про місцеві вибори, наразі тексту документу на сайті немає.