Уряд отримав 1 мільярд від випуску облігацій під кредитні гарантії США – Мінфін

(©Shutterstock)

Кошти у розмірі 1 мільярда доларів, що були залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійшли на рахунки уряду, повідомляє прес-служба міністерства фінансів України.

У Мінфіні зазначають, що кошти залучені завдяки підписанню 18 травня угоди про гарантії запозичення між урядами України й США.

За даними відомства, відсоткова ставка за єврооблігаціями складає 1,857% річних, виплата відсотків здійснюватиметься двічі на рік – 29 травня і 29 листопада. Плановий термін погашення облігації – 29 травня 2020 року.

«Як і попередня угода про надання кредитних гарантій США, умови нинішніх домовленостей посилять прагнення України виконати умови програми з МВФ і здійснити інші кроки, необхідні для укріплення верховенства права, системи соціального захисту, подальшого просування важливих структурних реформ і відновлення економічного зростання України», – йдеться у повідомленні.

У січні США та Україна підписали декларацію про співпрацю в сфері надання кредитних гарантій в обсязі 2 мільярдів доларів США.