Клюєв про зняття депутатської недоторканності: це політична розправа

Верховна Рада, 21 травня 2015 року

Народний депутат Сергій Клюєв називає політичною розправою розгляд регламентним комітетом питання про зняття з нього депутатської недоторканності.

«Це політична розправа. Будь-хто може опинитись на моєму місці», – заявив він під час засідання комітету.

Сергій Мельничук, щодо якого також розглядають можливість зняття депутатської недоторканності, заявляє, що звинувачення прокуратури проти нього надумані.

Перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник (фракція «Народний фронт») заявляє, що спікер Ради Володимир Гройсман може внести на розгляд питання щодо Клюєва та Мельничука і без рішення регламентного комітету.

Минулого тижня регламентний комітет передав спікеру свої висновки з приводу подання Генпрокуратури щодо зняття недоторканності з двох депутатів. Члени комітету визнали подання прокуратури щодо Клюєва законним, але не змогли визначитися, чи воно є достатньо обґрунтованим через брак доказів від ГПУ, а також підтримали подання про зняття недоторканності з Мельничука.

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з них недоторканності – йдеться про Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.