Журналісти Радіо Свобода стали переможцями конкурсу молодих розслідувачів

Олена Логінова та Анастасія Іванцова, журналісти Радіо Свобода

Журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та Першого суспільного телеканалу, здобули перемогу у конкурсі молодих розслідувачів. Переможця визначали в рамках Національної щорічної премії журналістських розслідувань та спеціальних репортажів «Української правди» та Kyiv Post.

Анастасія Іванцова посіла перше місце у категорії «Текст» з матеріалом «Життя біля реактора». Олена Логінова здобула друге місце у категорії «Відео» із сюжетом «Ландромат».

Приз за «Найкращий спецрепортаж» у категорії «текст» отримав Петро Шуклінов за матеріал «Люди війни» для порталу Ліга.net, найкращий репортаж у номінації «відео» – робота Тетяни Штан «Підмога, яка не дійшла до Іловайська» для ICTV. У категорії «Професійне розслідування» перемогу здобув Дмитро Гнап зі Слідства.Інфо.

Нагородження відбулось 6 червня в рамках конференції «Межигір'яФест» у колишній резиденції Віктора Януковича.

Загалом на конкурс подали 94 роботи від українських журналістів з різних видань та телепрограм. У жюрі ввійшли 16 діячів медіа, серед яких Олена Притула, Катерина Горчинська, Олекса Шалайський, Віталій Сич, Влад Лавров та інші.

Національну щорічну премію журналістських розслідувань заснували інтернет-видання «Українська правда» та газета Kyiv Post за підтримки посольства США в Україні та данської мережі журналістів-розслідувачів SCOOP.