Росія перетворює Крим на оборонний пункт – Полторак

Міністр оборони Степан Полторак (©Shutterstock)

Міністр оборони України Степан Полторак у понеділок заявив, що кількість російських військових у Криму може подвоїтися до 2018 року, якщо Росія і далі буде нарощувати війська у Криму нинішніми темпами.

У такому разі півострів перетвориться на оборонний пункт, сказав він на засіданні міжпарламентської ради Україна – НАТО в Києві.

В Україні, США, НАТО і Євросоюзі неодноразово висловлювали стурбованість нарощуванням російських військ у Криму. У Міноборони Росії регулярно повідомляють про перекидання сучасного озброєння і техніки на півострів.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року стягнені із Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

Your browser doesn’t support HTML5

Росія перетворює Крим на оборонний пункт – Полторак

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся незаконний референдум про статус півострова, за результатами якого Росія оголосила про включення Криму до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.