Шкіряк: серед версій пожежі на нафтобазі – порушення правил безпеки і навмисний підпал

Рятувальинки намагаються загасити вогонь, 8 червня 2015 року

Слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта» під Васильковом на Київщині, повідомив радник голови МВС України Зорян Шкіряк.

За його словами, однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів. «Розглядаються також технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з’ясує слідство. Зараз достовірно встановити причину цієї трагедії неможливо. Пожежа триває», – цитує Шкіряка сайт МВС.

(Відео користувача Youtube)

Він додав, що на даний час рятувальників і техніку відвели з епіцентру займання, оскільки зберігається небезпека повторних вибухів.

«На жаль, можуть бути жертви серед бійців пожежно-рятувальних загонів. Поки що не має зв’язку з кількома рятувальниками. Шестеро бійців ДСНС з різними ступенями опіків доправлені до лікарень», – написав Шкіряк.

Він додав, що протягом останніх 12–15 годин «були залучені усі сили і засоби, щоб протистояти вогняній стихії», зокрема, підрозділи ДСНС і Нацгвардію.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спершу рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Сьогодні вранці, за даними ДСНС, горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що вчора від вогню постраждали чотири співробітники нафтобази, один із них згодом помер у лікарні. Голова МВС Арсен Аваков раніше повідомив, що після вибуху зв’язок був втрачений із двома рятувальниками.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».