Обама: расизм у США залишається хворобою

Президент США Барака Обама

Президент США Барака Обама вважає, що расизм у Сполучених Штатах як і раніше залишається хворобою. Під час виступу у Сан-Франциско, Обама висловив співчуття родинам дев'ятьох афроамериканців, які загинули у церкві штату Південна Кароліна 17 червня.

«Очевидний мотив нападника нагадує, що расизм залишається хворобою», заявив Обама і закликав до боротьби з расизмом.

Расизм, за словами Обами, отруює свідомість молодих людей, зраджує американські ідеали і «розриває американську демократію на частини».

Президент США закликає до проведення дебатів щодо проблеми контролю за обігом вогнепальної зброї. За словами Обами, Конгресу США слід враховувати громадську думку щодо цієї проблеми.

Напередодні 21-річний Ділан Руф, підозрюваний у вбивстві афроамериканців, вперше постав перед судом міста Чарлстон (штат Південна Кароліна), відповів на питання судді, підтвердивши свої ім'я та адресу і повідомив, що він безробітний.

Поліція США визначила вбивство дев’ятьох афроамериканців вбивством «на ґрунті расової ненависті».

За даними правоохоронців, Ділан Руф сидів у середу, 17 червня серед вірних усередині храму Африканської методистської єпископальної церкви «Еммануїл» у Чарлстоні, а потім відкрив стрілянину. Унаслідок неї загинули шість жінок і троє чоловіків, серед них пастор церкви Клемента Пінкні, яка також була депутатом Сенату штату Південна Кароліна від Демократичної партії.