Росія: організація «Голос» оскаржить обшуки співробітників

У Росії асоціація «Голос» оскаржить проведення обшуків в квартирах співробітників і в офісі організації в Москві, повідомила адвокат Ольга Гнєздилова.

Вона заявила російській агенції «Інтерфакс», що обшуки були проведені незаконно. Таким чином, влада Росії намагається перешкодити роботі незалежних спостерігачів на виборах і діяльності організації, заявила Гнєздилова.

Співробітники МВС Росії провели обшуки у квартирах керівників організації із захисту прав виборців «Голос» Григорія Мельконьянца, Тетяни Тройнової і Романа Удота. У Мельконьянца вилучили всю оргтехніку й електронні носії. Адвокат розповіла, що під час обшуку вона не була допущена в квартиру, що є порушенням закону.

Обшуки проводили співробітники самарського МВС у зв’язку з раніше порушеною справою про несплату податків щодо голови організації «Голос Поволжя» Людмили Кузьміної.

Проти директора фонду «Голос Поволжя» взимку порушили кримінальну справу про несплату податків, у березні було заарештоване її майно. Адвокати подавали клопотання на закриття справи за амністією, але отримали відмову. На думку адвоката, тепер це використовується для тиску на московський «Голос».