Швейцарці привезли в Україну допомогу для військових

Your browser doesn’t support HTML5

Швейцарці привезли українським військовим допомогу на понад сотню тисяч доларів

Гуманітарну допомогу на суму понад 100 тисяч гривень Черкаському обласному шпиталю для інвалідів війни передав швейцарський благодійний фонд «24h-Help». Це спеціальні ліжка, матраци від пролежнів, медичне обладнання та ліки, одяг для персоналу та білизна, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Ми допомагаємо бійцям і на передовій, і пораненим у шпиталях, і самим військовим шпиталям. Українська діаспора є в різних містах Швейцарії. Усе це ми збирали власними силами: своїми руками звозили, завантажували. Ми багато разів ці фури завантажували і вночі. У мене у Швейцарії дуже багато знайомих, які це все віддали безкоштовно як пожертву для України», – говорить президент благодійного фонду «24h-Help» Ірина фон Бург, українка, яка переїхала до Швейцарії 20 років тому.

Навесні Ірина фон Бург сама побувала в зоні АТО, де потрапила під обстріл. Каже, що швейцарцям подають неправдиву інформацію про події в Україні.

«Там говорять, що Україна воює сама із собою, тобто, відбувається громадянська війна, що Путіна тут немає. Я навіть спеціально привезла сюди швейцарське телебачення, щоб показати, що це все неправда. Наприклад, батальйон «Азов» називають «неонацистами». Ми проти цього навіть виходили в Цюріху на демонстрації. У принципі, росіяни ведуть себе в Швейцарії дуже агресивно», – наголосила швейцарська українка.

За її словами, швейцарські благодійники готові надавати Україні іще більше допомоги, якщо вона надходитиме безпосередньо в руки тим, хто цього потребує. Зокрема, частину привезеного черкаські «самооборонівці» передадуть дітям та родинам загиблих.