В СЦКК заявили про свідоме нищення сепаратистами головних підприємств Авдіївки

(архівне фото)

Керівник української сторони Спільного центру контролю і координації генерал-майор Андрій Таран заявив, що сепаратисти здійснюють пряме знищення містоутворювальних підприємств підконтрольного владі України міста Авдіївки, що лежить біля самої лінії фронту.

Він наголосив, що ці об’єкти обстрілюють цілодобово, повідомив прес-центр штабу антитерористичної операції.

За його словами, в перебігу провокаційного обстрілу Авдіївки з самохідних артилерійських установок калібру 120 міліметрів із позицій у житлових районах Донецька минулої доби було здійснено близько ста пострілів. При цьому чотири снаряди влучили по території Авдіївського коксохімічного заводу, внаслідок чого були поранені двоє його працівників. П’ять снарядів влучили в понеділок уранці в сортувальну зону заводу; цього разу жертв не було, внаслідок обстрілів пошкоджено систему подачі води, насосну станцію, технічні будівлі.

Унаслідок таких обстрілів, повідомив Таран, пошкоджено три з чотирьох ліній електропередач, які живлять завод і місто Авдіївку.

Відтак він окремо звернувся до російської сторони у Спільному центрі контролю і координації з вимогою вплинути на незаконні збройні формування угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, щодо припинення таких обстрілів.

Про обстріли Авдіївки повідомляють останнім часом практично щодня. Авдіївський коксохімічний завод регулярно обстрілюють із липня 2014 року. За цей час сім співробітників заводу загинули. У травні внаслідок обстрілу завод, що належить групі «Метінвест» Ріната Ахметова, був змушений зупиняти роботу.