Рада дасть оцінку подіям у Мукачеві – Гройсман

Представники МВС України на місці стрілянини біля Мукачева, 13 липня 2015 року

На засіданні регламентного комітету парламенту 14 липня на розгляд буде внесена постанова про створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування подій у Мукачеві. Про це під час засідання Верховної Ради України оголосив спікер Володимир Гройсман.

«Я думаю, що парламент дасть належну оцінку тому, що там відбувалось», – сказав він.

Раніше на засіданні погоджувальної ради пропозицію створити ТСК підтримали фракції «Батьківщина», «Радикальна партія» і «Блок Петра Порошенка».

Напруженість на Закарпатті спалахнула 11 липня, коли в Мукачеві сталися перестрілки з участю представників «Правого сектору» і правоохоронців. Місцеві засоби інформації повідомили, що конфлікт виник між «Правим сектором» і людьми з оточення депутата Верховної Ради з групи «Воля народу» регіонала Михайла Ланя, в нього втрутилися правоохоронці.

Сторони висунули суперечливі версії того, що сталося. Внаслідок стрілянини загинули дві людини з лав «Правого сектору». В організації також заявляли про чотирьох поранених, із них двоє були змушені здатися, щоб потрапити на лікування. Також були поранені шість силовиків і п’ять, як їх називають, цивільних людей, як вважають, ідеться про охоронців Ланя.

Нині в області триває спецоперація блокування, роззброєння і затримання, як мовилося в офіційних повідомленнях, «банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві». Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.