Суд арештував майно резиденції «Межигірʼя»

Один із об'єктів резиденції «Межигір’я»

Печерський районний суд Києва за клопотанням Генпрокуратури наклав арешт на майно товариства з обмеженою відповідальністю «Танталіт», зокрема – резиденцію «Межигір’я». Про це інформує видання «Наші гроші» з посиланням на ухвалу суду за 13 липня.

Арешт накладено на низку обʼєктів нерухомості, а також на 100 відсотків статутного капіталу ТОВ «Танталіт». Крім того, представникам «Танталіту» заборонено розпоряджатися арештованим майном.

Арешт накладено для забезпечення кримінального провадження і відшкодування збитків завданих державі.

У березні минулого року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом заволодіння державним майном в особливо великих розмірах – комплексом будівель будинку відпочинку «Межигірʼя» села Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, а також земельними ділянками, на яких розташований цей комплекс. Фігурантами цього кримінального провадження є колишній президент Віктор Янукович, колишній очільник «Танталіту» Павло Литовченко та колишній директор ТОВ «Медінвесттрейд» Геннадій Герасименко.

«Медінвесттрейд» – товариство, за допомогою якого резиденція «Межигірʼя» у 2007 році перейшла з державної у власність ТОВ «Танталіт».

Представники «Танталіту» рішення суду поки не коментували.