Президент звільнив усіх керівників райадміністрацій Закарпаття

Петро Порошенко, архівне фото

Президент Петро Порошенко підписав розпорядження про звільнення всіх голів районних державних адміністрацій Закарпатської області, повідомила прес-служба голови держави.

Він звільнив від тимчасового виконання обов’язків голів райдержадміністрацій 12 районів, у 13-му районі області керівника РДА ще не було призначено, мовиться в повідомленні.

Зміни в керівництві Закарпатської області і силових структур у ній почалися днями після того, як наприкінці минулого тижня в місті Мукачеві сталася перестрілка, в якій загинули не менш як дві людини і були поранені близько півтора десятка. Як припускають, причиною став конфлікт навколо контролю за потоками незаконного переміщення товарів через митний кордон України, що їх популярно називають «контрабандою» і які масово йдуть у цій області через кордони з кількома сусідніми державами. Зокрема, головою облдержадміністрації став Геннадій Москаль, переведений на Закарпаття з Луганщини, також змінені керівники обласних управлінь МВС і СБУ, сталися зміни у прикордонних і митних органах.