На Закарпатті прикордонники затримали нелегальних мігрантів

(ілюстраційний відеокадр)

Прикордонники затримали вранці на ділянці відділу «Косино» Мукачівського прикордонного загону за допомогою тепловізора 10 осіб без документів: 9 чоловіків та одну жінку, повідомила Державна прикордонна служба.

За словами затриманих, 8 із них громадяни Сирії, ще двоє громадяни Іраку, мовиться в повідомленні. Наразі нелегальних мігрантів доставлено до прикордонного підрозділу. Подальшу їхню долю визначатиме суд.

Як зауважили у відомстві, Державна прикордонна служба на виконання доручень президента України продовжує вживати комплекс заходів із метою протидії протиправній діяльності на державному кордоні, і нині проводяться спеціальні операції із залученням силових відомств не тільки України, а й суміжних країн. Одна з них – «Кордон-2015», основна мета якої – це боротьба з нелегальною міграцією, мовиться в повідомленні.

Днями в Закарпатті змінили керівництво області і силових структур у ній, зокрема, і прикордонників та митників, і оголосили боротьбу з незаконним переміщенням товарів і людей через кордон України.

Це відбулося після того, як наприкінці минулого тижня в місті Мукачеві сталася перестрілка, в якій загинули не менш як дві людини і були поранені близько півтора десятка. Як припускають, причиною став конфлікт навколо контролю за потоками незаконного переміщення товарів через митний кордон України, які масово йдуть у цій області через кордони з кількома сусідніми державами.