На округ у Чернігів відрядять спецгрупу МВС, щоб забезпечити законність кампанії

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що направить до Чернігова на виборчий округ №205 спеціальну слідчо-оперативну групу МВС «з функцією забезпечення законності під час виборного процесу». Про це Аваков заявив 19 липня у Facebook.

«Те, що зараз відбувається в Чернігові − не вибори. Пайки, договори, гроші, бійки, схеми, списки, повний набір чорних технологій. Вже зараз МВС має інформацію про підготовку до ночі виборів вояж до Чернігова спортсменів-«туристів» від обох ключових кандидатів», − заявив Аваков.

«Якщо не реагує Центрвиборчком − доведеться реагувати МВС. ... У понеділок (20 липня) направляю спеціальну слідчо-оперативну групу МВС, з функцією забезпечення законності під час виборного процесу. З силовою підтримкою. Не з місцевих», − повідомив глава МВС.

За його словами, ключова мета групи, яка починає працювати, недопуск незаконної агітації, підкупу, порушень.

Нещодавно у Чернігові, де в окрузі №205 мають відбутися довибори до Верховної Ради,виявили «автіку з доказами підкупу виборців», яку заблокували охоронці кандидата в депутати Геннадія Корбана.

За словами Корбана, в автівці були докази підкупу виборців його конкурентом, висуванцем від «Блоку Петра Порошенка» Сергієм Березенком. Під час ході обшуку правоохоронці виявили коробку з грошима в конвертах, по 400 гривень в кожному. А також два ріжки з набоями для карабіну «Сайга».

У штабі Березенка інцидент назвали провокацією Корбана.

Довибори до Верховної Ради у 205 окрузі відбудуться 26 липня.

На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів − 91.