Курдські бойовики взяли відповідальність за вбивство турецьких поліцейських

Прапор «Курдської робітничої партії»

Курдські бойовики взяли на себе відповідальність за вбивство двох поліцейських на південному сході Туреччини.

У середу, 22 липня, поліцейських знайшли мертвими у місті Сейланпінар у районі Санліурфа побіля кордону з Сирією.

Бойовики з екстремістської «Курдської робітничої партії» заявили, що вбивство поліцейських було помстою за атаку 20 липня у місті Суруч, у результаті якої загинули 32 людини. Курдські бойовики звинуватили турецьких поліцейських у співпраці з угрупованням «Ісламська держава».

21 липня влада Туреччини заявила, що ідентифікувала підозрюваного у скоєнні вибуху на кордоні з Сирією, внаслідок якого 20 липня загинули 32 людини, десятки були поранені.

Турецький прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу повідомив, що на даний час перевіряють внутрішні і міжнародні зв’язки чоловіка. За його словами, є «висока ймовірність» того, що вибух у місті Суруч здійснив смертник, пов’язаний із бойовиками «Ісламської держави».

Вибух прогримів у культурному центрі турецького міста Суруч, що за 10 кілометрів від сирійського міста Кобані, 20 липня.

У центрі проживали 300 членів Федерації асоціацій соціалістичної молоді, які мали брати участь у відбудові Кобані, постраждалого під час боїв курдських сил із бойовиками радикального угруповання «Ісламська держава». У червні через напади «Ісламської держави» у Кобані загинули понад 200 людей.