За 2 місяці на патрулювання Харкова вийде 800 нових поліцейських

Поліція Києва

Начальник головного управління харківської області Анатолій Дмитрієв, коментуючи підписаний наказ про ліквідацію міського управління ДАІ, повідомив, що на їхню зміну у жовтні вийдуть поліцейські нової патрульної служби.

«У нас уже навчається 210 поліцейських, ще триста – найближчим часом почнуть навчання. У них дуже високий потенціал: з 210, тих що навчаються, 160 з вищою освітою. Люди горять бажанням іти працювати, боротися з корупцією», − розповів генерал-майор Анатолій Дмитрієв.

Молодим хлопцям, які працювали в системі ДАІ буде запропоновано пройти тести, відбір до нової поліцейської патрульної служби.

«Той хто пройде відбір, детектор брехні, ми ж знаємо, що є частина співробітників міліції, які на автошляхах беруть хабарі – люди дають, вони беруть, то якщо вони будуть готові прийняти нові умови служби, то їх приймуть на роботу поліцейського», − підкреслив очільник міліції Харківщини.

Згідно з відповідним наказом про ліквідацію ДАІ Харкова 90 працівників відділу Державтоінспекції з обслуговування міста виведені поза штат.

Протягом найближчих двох місяців інспектори будуть виконувати свої службові обов’язки, що регламентовано чинним законодавством. Вони наглядатимуть за дотриманням правил дорожнього руху у місті, забезпечуватимуть оформлення необхідної документації у разі виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Патрульна поліція, одна зі складових майбутньої Національної поліції України, з 4 липня працює в Києві в тестовому режимі як патрульна служба МВС, – до того, як набуде чинності закон про Національну поліцію. Цей документ Верховна Рада ухвалила 2 липня, а президент пообіцяв підписати. Також найближчим часом планується створити патрульну поліцію ще в кількох містах України.

Патрульна поліція має забезпечувати правопорядок і безпеку на вулицях і дорогах, тобто бере на себе функції дотеперішньої патрульно-постової служби міліції, а також більшість функцій державтоінспекції.