На Закарпатті виявили чергову «контрабанду» цигарок – силовики

Служба безпеки України і Державна прикордонна служба повідомили, що на Закарпатті у складі потягу, що прямував до Словаччини, виявили вагон зі значною кількістю контрафактних цигарок.

За даними СБУ, у вагоні було 40 європалет, у яких було приховано понад 150 тисяч пачок тютюнових виробів без акцизних марок, орієнтовна вартість яких становить 60 тисяч доларів США.

ДПСУ додає, що йшлося про понад 300 ящиків цигарок.

Як повідомили силовики, за документами вантаж був оформлений на Сумській митниці як паливні брикети і йшов на експорт до Європи.

Прикордонники інформують, що вантаж вилучено і триває встановлення осіб, причетних до спроби незаконного перевезення, а СБУ додає, що кримінальне провадження відкрите за ознаками злочину, передбаченого ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу.

Нещодавно на Закарпатті змінили керівництво області і силових структур у ній, зокрема, і СБУ, митників і прикордонників, і оголосили боротьбу з незаконним переміщенням товарів через митний кордон України, що його популярно, але помилково називають «контрабандою».

Це відбулося після того, як перед тим у місті Мукачеві сталася перестрілка, в якій загинули не менш як дві людини і були поранені близько півтора десятка. Як припускають, причиною став конфлікт навколо контролю за потоками незаконного переміщення через митний кордон України товарів, у першу чергу цигарок, які масово йдуть у цій області через кордони з кількома сусідніми державами.