Президент Росії затвердив зміни до Морської доктрини країни

Володимир Путін, архівне фото

Президент Росії Володимир Путін затвердив оновлену Морську доктрину його країни, повідомив віце-прем’єр-міністр Росії Дмитро Рогозін.

За його словами, причиною ухвалення змін до доктрини стала «зміна міжнародного геополітичного становища».

Зокрема, після «приєднання» до Росії українського Криму виникла необхідність відновити військово-морську присутність Росії в Середземному морі, заявив Рогозін.

Крім того, додав він, значної уваги в документі приділено атлантичному напрямкові через «розширення НАТО на схід і створення інфраструктури Північноатлантичного союзу поруч із російськими кордонами».

Також документ передбачає створення в Росії атомного криголамного флоту для освоєння Арктики, сказав віце-прем’єр.

Ці зміни до Морської доктрини Росії, ухваленої 2011 року, Путін затвердив на нараді в місті Балтійську, що є однією з російських військово-морських баз. Там російський президент бере участь у святкуванні Дня Військово-морського флоту його країни.

Після окупації Росією українського Криму й заяви про анексію півострова, а також після початку агресії Москви в частині українського Донбасу союз НАТО посилює свої військові можливості на своїх східних кордонах, щоб бути у змозі в разі потреби протистояти подальшій російській агресії.