У Дніпропетровську конкурс до нової патрульної поліції склав шестеро на місце

У Дніпропетровську за перші 5 днів прийому кандидатів до нової патрульної служби онлайн подано близько 6 тисяч заяв і ще тисяча претендентів подали документи особисто до пункту, що діє в університеті внутрішніх справ, повідомили Радіо Свобода в університеті внутрішніх справ.

Таким чином, наразі на одне місце претендує понад 6 осіб: загалом до патрульної поліції Дніпропетровська треба набрати 1100 людей.

За даними університету, прийом документів триватиме ще два тижні – до 14 серпня. Після цього кандидати проходитимуть перевірку загального рівня знань, фізичної підготовки, медичний огляд, психодіагностичний тест, особисту перевірку, теоретичне навчання, професійну підготовку та складуть підсумковий іспит.

Серед тих, хто вже заповнив анкету, чимало колишніх співробітників міліції та демобілізованих бійців АТО. Є і жінки.

Вимоги до претендентів – вік від 21 до 35 років, повна загальна середня або вища освіта, водійське посвідчення, відсутність судимості, «прагнення до якісних змін». На час навчання новим поліцейським платитимуть стипендію. Вони також будуть забезпечені уніформою.

Дніпропетровська поліція виїде на вулиці в листопаді. Зарплату поліцейським у регіонах обіцяють таку саму, як і в Києві, – від 8 до 10 тисяч гривень.

21 липня під час робочої поїздки прем’єр-міністр Арсеній Яценюк разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим оголосили про початок набору до нової патрульної поліції Дніпропетровська.

Яценюк зазначив, що в Дніпропетровську працюватимуть 100 постійно діючих екіпажів.

2 липня парламент України ухвалив закон про створення Національної поліції, який ще має підписати президент. Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцією реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку, і крім Києва, патрульна служба буде впроваджена у Львові, Одесі, Харкові та Луцьку.