У прес-центрі АТО заявили про збільшення числа обстрілів із боку сепаратистів

Українські військові на позиціях біля донецького аеропорту, фото 27 липня 2015 року

У прес-центрі штабу антитерористичної операції заявили, що протягом ночі в зоні АТО ситуація залишалася напруженою, противник збільшив кількість обстрілів позицій українських військ поблизу Донецька та на артемівському напрямку, а загалом за добу 109 разів порушив режим тиші.

При цьому, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах, із 18-ї години вечора п’ятниці і до півночі бойовики продовжували застосовувати озброєння, що за мінськими домовленостями мало бути відведене від лінії розмежування.

Зокрема, сказав він, на донецькому напрямку двічі, о 19:35 і о 22:50, сепаратисти зі 120-міліметрових мінометів били по українських опорних пунктах неподалік Пісків. Двічі мінометного обстрілу з калібру 120 міліметрів зазнала Авдіївка. О 20:50 із танка, о 21:10 із озброєння БТР і о 23:20 зі 120-міліметрових мінометів сепаратисти били по українськи позиціях в Опитному.

А на артемівському напрямку, сказав речник, о 19-й та 21-й годині «російсько-терористичні війська гатили з танків по селищу Миколаївка».

Також, наголосив він, бойовики з мінометів ведуть вогонь по мирних населених пунктах, продовжуючи застосовувати тактику «випаленої землі»: близько десятої години вечора вони обстріляли житлові будинки у Верхньотроїцькому та Авдіївці.

Загалом за минулу добу, 31 липня, зі 109 випадків порушення ворогом режиму тиші 70 обстрілів українських позицій зафіксовано в районі Донецька. Після півночі, 1 серпня, вогнева активність противника із застосуванням практично усіх видів зброї продовжилась на донецькому напрямку.

Відео: Військове телебачення України

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.