За минулу добу на Донбасі 7 українських військових поранені – Лисенко

Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 7 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку знову активізувалися бойові дії поблизу Бахмутської траси, протягом дня бойовики провели три обстріли позицій сил АТО зі 120-міліметрових мінометів біля Новотошківського та Оріхового.

На донецькому напрямку сепаратисти продовжують планомірні артилерійські і мінометні обстріли українських позицій на першій та другій лініях оборони біля Світлодарська, додав Лисенко.

«Дуже неспокійною залишається обстановка і на захід від Світлодарського водосховища – в передмістях Горлівки. Зокрема вночі через українські позиції в Ленінському спробувала прорватися ворожа ДРГ, яка переправилася через канал Сіверський Донець – Донбас. Напад відбито. Приблизно у цей же час, біля 1 години ночі, ворог провів три мінометних обстріли українських позицій біля Новгородського»,– зазначив він.

За словами речника АТО, на західних околицях Донецька ситуація залишається незмінною – бої тривають цілодобово, також зафіксовано 5 епізодів обстрілів житлових кварталів: постраждали населені пункти Авдіївка та Опитне.

На маріупольському напрямку вчора було затишшя, додав Лисенко.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхнім и словами, українські військові минулої доби понад 37 разів порушували режим припинення вогню.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.