Київ обурений візитом секретаря Радбезпеки Росії Патрушева до Криму

МЗС України обурене візитом секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева до тимчасово окупованого Криму та Севастополя.

«МЗС розцінює візит Патрушева, а також проведення ним в умовах прискореної мілітаризації півострова наради як пряму загрозу стабільності та безпеки в Причорноморському регіоні, а також як черговий виклик світовій спільноті», – йдеться в заяві МЗС України, опублікованій у четвер, 6 серпня.

Українське зовнішньополітичне відомство направило ноту протесту МЗС Росії, у якій звернуло увагу на відверте нехтування російською стороною базових нормам міжнародного права.

МЗС України вчергове наполягає на неприпустимості здійснення неузгоджених з Україною візитів посадових осіб Російської Федерації на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також вимагає невідкладних пояснень причин виявлення демонстративної неповаги до чинного законодавства України і міжнародного права.

У середу, 5 серпня, секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев провів у Сімферополі «виїзне засідання з питань протидії загрозам національній безпеці Російської Федерації».

Росія анексувала Крим у березні 2014 року.