Лисенко: за добу на Донбасі загинули 2 військових, 7 поранені

Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні бойових дій на сході України загинули двоє українських військовослужбовців, ще сім були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він не уточнив, де саме військові зазнали жертв, але наголосив, що ситуація на території проведення АТО знову загострилася, особливо на донецькому і луганському напрямках. «Вперше за минулі два тижні противник застосував проти наших військових реактивну артилерію», – сказав Лисенко.

Раніше сьогодні ВО «Свобода» повідомило, що під час бойового чергування біля Донецького аеропорту загинули двоє бійців «Карпатської Січі». Як повідомив командир «Карпатської Січі» Олег Куцин, бійці булисмертельно поранені внаслідок прямого влучання міни бойовиків.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій. Зокрема луганські бойовики заявляють, що були обстріляні місто Первомайськ і селище Калинове, де загинула одна людина. Донецькі сепаратисти заявляють про обстріл Донецька. Про поранених чи загиблих вони не повідомляють.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.