Клімкін домовився з головами МЗС Німеччини та Франції про консультації з Росією

Міністри закордонних справ країн «нормандської четвірки»

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін домовився з головами МЗС Франції та Німеччини про нові консультації з Росією. Про це йшлося під час телефонних розмов Клімкіна з Франком-Вальтером Штайнмаєром та Лораном Фаб’юсом, які відбулися у понеділок увечері, повідомляють в українському МЗС.

«Партнери України підтвердили, що поділяють занепокоєння української сторони, та висловили готовність найближчим часом ініціювати консультації з Росією, щоб запобігти негативному розвитку ситуації», – повідомили у МЗС у понеділок, 10 серпня.

«Він [Клімкін] наголосив, що останні провокації з боку підтримуваних Росією бойовиків є цілеспрямованою спробою торпедувати переговорний процес, спрямований на відведення озброєння калібром менше 100 міліметрів та деескалації ситуації навколо Широкина», – зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Раніше у понеділок Павло Клімкін провів телефонні переговори з головою МЗС Сергієм Лавровим, під час яких заявив, що Росія має вжити усіх можливих заходів, щоб запобігти подальшому загостренню ситуації на Донбасі.

У понеділок вранці президент України Петро Порошенко доручив міністрові Клімкіну провести термінові консультації на рівні МЗС країн «нормандської четвірки» (Україна, Росія, Франція, Німеччина) щодо загострення ситуації на Донбасі.