Дуда пропонує формат переговорів щодо Донбасу за участю Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував президенту України новий формат мирних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

У суботу, 15 серпня, в інтерв’ю «Польському радіо», Дуда повідомив, що під час телефонної розмови з Петром Порошенком він запропонував, щоб у мирних переговорах брали участь найсильніші держави Європи, а також сусіди України, зокрема Польща.

Анджей Дуда вважає, що потрібно почати переговори щодо цього, але додав, що спочатку він хоче детально обговорити це з Порошенком.

14 серпня президент Петро Порошенко зателефонував Анджею Дуді, привітав з перемогою на виборах і побажав успіхів у виконанні обов’язків на посаді глави держави.

Наразі у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі участь беруть представники України, ЄС, ОБСЄ, а також лідери угруповань «ЛНР» та «ДНР».

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.