У Москві відбудуться переговори голів МЗС Росії та Ірану

Голова МЗС Росії Сергій Лавров (П) та Ірану Мохаммад Джавад Заріф

Голова МЗС Росії Сергій Лавров у понеділок, 17 серпня, у Москві проведе переговори з головою МЗС Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом. За повідомленням російського зовнішньополітичного відомства, головною темою переговорів будуть іранська ядерна програма і зусилля щодо відновлення миру у Сирії.

У відносинах між Іраном і Росією в останні роки спостерігається потепління. Москву і Тегеран об'єднує неприйняття міжнародної політики Вашингтона і, одночасно, прихильне ставленням до президента Сирії Башара аль-Асада.

Москва розглядає підписану у липні угоду щодо скорочення ядерної програми Ірану як можливість розвивати співпрацю з цією країною.

У п'ятницю, 14 серпня, заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що Москва готова експортувати до Ірану ракетні системи S-300. Ці зенітно-ракетні комплекси призначені для оборони промислових і адміністративних об’єктів, а також пунктів управління від повітряного і космічного нападу противника. У Москві також сподіваються на укладення з Іраном нових контрактів у галузі ядерної енергетики.