Суд арештував підозрюваних у підготовці вибуху на залізниці на Харківщині – прокуратура

(©Shutterstock)

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для трьох чоловіків, яких підозрюють у намірі підірвати залізничну колію на перегоні «Харків – Куп’янськ».

За повідомленням прокуратури Харківської області, 39-річному чоловікові, який намагався підірвати залізничну колію, оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 15, статті 113 Кримінального кодексу України (закінчений замах на вчинення диверсії), і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави.

Його 30-річному знайомому, працівникові прикордонної служби, інкримінується пособництво замаху на вчинення диверсії, а 31-річному затриманому, який зберігав боєприпаси для своїх товаришів, оголосили підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (зберігання бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), додають у прокуратурі.

14 серпня в СБУ повідомили про затримання членів диверсійної групи, які планували підірвати залізницю на Харківщині. У відомстві зазначили, що співробітники СБУ затримали організатора групи безпосередньо після закладення під рейки саморобного вибухового пристрою потужністю 2,5 кілограма у тротиловому еквіваленті.