Штаб АТО: за добу на Донбасі спостерігається зменшення активності сепаратистів

Блокпост бойовиків біля Станиці Луганської, ілюстративне фото

За добу на Донбасі спостерігається зменшення активності сепаратистів.

За повідомленням прес-центру АТО, бойовики здебільшого використовують стрілецьку зброю, водночас були зафіксовані поодинокі випадки порушення Мінських домовленостей з півночі і до 18:00.

«Так, неподалік Донецька, о 2:35 з «Градів» бойовики били по наших позиціях у селищі Новобахмутівка. А близько 6:00 обстріляли з танка цивільні будинки у Мар’їнці. Майже о 3-й години ночі в районі Маріуполя по силах АТО в Старогнатівці і о 12.45 в Новотроїцькому працювала 122-міліметрова артилерія противника. Крім того, близько 5-ї ранку окупанти з мінометів обстріляли мирні будівлі в Павлополі», – мовиться уповідомленні.

За даними штабу, на артемівському напрямку з 15:50 і впродовж години бойовики зі 120-міліметрових мінометів вели вогонь по опорному пункту українських військових в селищі Травневе.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО у порушенні Мінських угод. Зокрема, за словами сепаратистів угруповання «ДНР», у результаті обстрілів з боку українських військових Петровського району Донецька поранені семеро цивільних.

Водночас голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан сьогодні заявив про погіршення ситуації на Донбасі біля Донецька, Горлівки і Маріуполя.

Чергові мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.