У Петербурзі рух «Весна» провів чергову акцію на підтримку України

Учасники акції зі збору листівок зі словами підтримки Україні, Петербург, 23 серпня 2015

У неділю, 23 серпня, у російському Петербурзі п’ятеро активістів руху «Весна» стали в одиночні пікети на Невському проспекті з плакатами: «Напишіть добрі слова Україні». Один з активістів встановив на розі Невського проспекту і Малої Садової вулиці скриньку «Пошта Росії», куди всі бажаючі могли опустити листівку з добрими словами на адресу жителів України.

Це була п'ята, завершальна акція у рамках кампанії «Літо дружби». Крім Петербурга, у ній взяли участь й інші російські міста – Воронеж, Томськ, Краснодар, Тольятті, Новокузнецьк.

«Ми хочемо нагадати всім: росіянам, українцям – що ми братні народи і повинні ними залишатися. У нас дуже багато спільного: історія, культура, родинні зв'язки - все, крім політиків», – написали організатори акції у своєму зверненні, поширеному в інтернеті напередодні.

Після того як листівки написали і опустили у скриньку, їх планують надіслати в Україну, де однодумці активістів «Весни» займаються їх розповсюдженням.

«Реакція українців на ці листівки неоднозначна: є люди, які радіють цим листівкам, а є ті, які кажуть: пізно їх писати, коли вже давно йде війна, і вбитих листівками не повернеш», – говорить речник руху «Весна» Антон Горбацевич.

Російські активісти вважають свою кампанію успішною. З 12 червня, коли пройшла перша акція «Літа дружби», до 23 серпня їм вдалося зібрати понад тисячу листівок для відправки в Україну.