В Івано-Франківську почався набір у патрульну поліцію

В Івано-Франківську сьогодні розпочався перший етап відбору кандидатів в нову поліцію. У найбільшому приміщенні міста – фойє обласного музично-драматичного театру працює комісія з прийому анкет.

За словами старшого інспектора відділу комплектування й проходження служби управління кадрового забезпечення управління МВС в області Романа Гордого, основним критерієм при відборі має бути мотивація: «кожен кандидат повинен прагнути змінити поліцію на краще».

Серед тих, хто подає анкети, багато дівчат, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сьогодні в Івано-Франківську, працівники патрульно-постової служби матимуть однакову зарплату, незалежно від місця служби.

«Зарплата не буде відрізнятися. Скрізь буде єдина зарплата для кожного поліцейського. Мінімальна 8 тисяч, але якщо в нього є звання і відповідальність вища, вона буде підніматися», – сказав Аваков. Він додав, що при зарплаті півтори-дві тисячі гривень не можна побудувати нову поліцію і побороти хабарництво.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що до кінця року будуть не лише нові патрульні поліцейські, а й нові дільничні поліцейські, а також буде запропонована нова структура поліції, «основою якої буде захист і сервіс». Створення нових райвідділів не планується на цей рік, розпочнеться такий процес з Києва.

В Івано-Франківську буде відібрано 200 поліцейських, це 21 екіпаж. Набір триватиме до 18 вересня.

2 липня Верховна Рада України ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Проте поліцейські розпочали виконувати свої обов’язки, у тестовому режимі: з 4 липня у Києві. Наразі патрульні також працюють в Одесі і Львові.

Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку.