У Чернігові розпочався набір до нової патрульної поліції

Черга на подачу заяв для вступу до лав поліції, Чернігів, 13 вересня 2015 року

У неділю, 13 вересня, у Чернігові відкрився Центр прийому анкет до нової патрульної поліції. На момент відкриття біля приміщення Центру вишикувалась черга з кількох десятків претендентів.

Більшість бажаючих працювати у новій патрульній поліції – молодь до 30-ти років. Хоча є і ті, кому вже виповнилось 35. Але і вони, за словами працівників центру, можуть брати участь у конкурсі і у майбутньому претендувати, наприклад, на адміністративну роботу у поліції.

У Чернігові планують набрати 200 патрульних. Але вже у перший день заяв від бажаючих надійшло втричі більше. Третина поданих заяв прийшла в електронному вигляді.

На думку голови департаменту патрульної поліції Києва Олександра Фацевича, така велика кількість бажаючих – на краще.

«Чим більше буде молодих людей, які подадуть заявки, тим якісніший буде набір, зазначив Олександр Фацевич. – Ми розуміємо, що буде ресурс, з якого можна буде вибрати найкращих. І чим якісніше ми відберем поліцейських, тим кращим буде сервіс».

Серед бажаючих працювати у новій патрульній поліції Чернігова 25 бійців спецбатальйону «Чернігів». Їх колишній комбат Роман Пицків наразі обіймає посаду заступника голови департаменту поліції Києва.

Також серед претендентів на посаду у новій патрульній поліції чимало жінок.

На відкриття Центру з прийму заяв до нової патрульної поліції до Чернігові приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він зазначив, що для успішного втілення проекту потрібно не тільки успішне навчання майбутніх патрульних, але і підтримка та довіра громадян до цієї нової служби.

Заяви від бажаючих у Чернігові прийматимуть до 5-го жовтня.

Патрульна поліція, яка нині працює як служба Міністерства внутрішніх справ, відповідно до закону про Національну поліцію України стане її частиною, замінюючи дотеперішні патрульно-постову службу міліції і державну автоінспекцію. Вона створюється тим часом по черзі в обласних центрах із тим, щоб приблизно через півроку перехід до нової форми патрулювання був завершений.

Про формальне створення Національної поліції прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив 2 вересня.

Після реформування МВС до неї увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.