Росія: 95 тисяч військових беруть участь у навчаннях

Ілюстраційне фото

Від 14 до 20 вересня 2015 року на 20 сухопутних, морських, авіаційних полігонах на території Центрального і Південного військових округів Росії триватиме стратегічне командно-штабне навчання «Центр-2015», повідомляє російське Міноборони.

За повідомленням, ці навчання стануть завершальним етапом оперативної й бойової підготовки Збройних сил Росії і спільних заходів армій держав – членів Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Всього в навчаннях візьмуть участь близько 95 тисяч військовослужбовців, понад сім тисяч одиниць озброєння і військової техніки, до 170 літаків і 20 кораблів.

Як заявили в Міноборони Росії, під час навчань будуть оцінювати готовність збройних сил країн ОДКБ діяти при локалізації міжнародного збройного конфлікту.

Тим часом, у столиці Таджикистану Душанбе 15 вересня починається саміт лідерів країн-членів Організації Договору про колективну безпеку.

Від весни 2014 року російська армія провела вже кілька масштабних навчань. Країни Заходу серйозно стурбовані зростанням числа військових маневрів у Росії.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути лише російські «добровольці».