Порошенко затвердив нові санкції проти Росії

Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко запровадив нові санкції проти Росії.

«Президент підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Згідно з рішенням, санкції вводяться строком на рік», – мовиться у повідомленні Адміністрації президента, опублікованому увечері у середу, 16 вересня.

Раніше цього дня Петро Порошенко заявив про необхідність посилення також міжнародних санкцій через оголошення сепаратистами окупованих територій Донбасу.

2 вересня РНБО розширила перелік юридичних та фізичних осіб Росії, стосовно яких застосовуються санкції, затвердивши санкції проти понад 400 фізичних і 90 юридичних осіб, які відповідальні за агресію проти України.

12 серпня уряд схвалив цей другий пакет санкцій проти Росії і направив його на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

У вересні 2014 року Кабмін ухвалив перше розпорядження № 829-р про запровадження санкцій, зокрема, заборони стосувалися в’їзду на територію України деяким особам, виведення капіталу за межі України, участі у приватизації, заборони експорту до Росії товарів військового призначення та подвійного використання.

У Кабміні зазначають, що загалом двома розпорядженнями урядом пропонується застосувати санкції стосовно 1124 фізичних та 156 юридичних осіб.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

На цю ж тему: