У столиці відсвяткували День батька

Your browser doesn’t support HTML5

В Києві запустили 3500 повітряних кульок до Дня батька

У неділю, 20 вересня, на Хрещатику в Києві близько півсотні активістів провели святкування Дня батька. Для родин, які прийшли на захід, організатори влаштували ігрові майданчики, забави, конкурси та вікторини.

«Цей день – це потреба сучасної української сім’ї, це потреба кожної дитини. Більше 60 країн світу святкують День батька, ми вирішили теж проявити таку ініціативу починаючи з 2006 року. Зазвичай ми проводимо такі акції в парках, але сьогодні вийшли на майдан Незалежності. Організували все так, щоб діти мали можливість провести більше часу із своїми татами», – розповів Радіо Свобода організатор,президент громадської організації «Міжнародний центр батьківства» Олександр Марченко.

На честь татусів у небо над центром столиці також запустили 3,5 тисячі жовто-блакитних повітряних кульок під вигуки «Я люблю свого батька».

Організатори акції «Всенародний День батька» розповіли, що хочуть впровадити святкування Дня батька на національному рівні. Вперше таку ініціативу громадські активісти озвучили у 2006 році, але в 2008-му після звернення до уряду отримали відмову в офіційному статусі через фінансову кризу. Рік по тому активісти вирішили самотужки проголосити Днем батька кожну третю неділю вересня.

День матері в Україні святкують в другу неділю травня.

Нині в Україні 45% дітей до 16 років живуть без біологічного батька, що, як стверджують психологи, позначається не лише на добробуті дітей, а й родини в цілому.