Екс-міністр туризму АРК: можна говорити про 150 тисяч українських туристів у Криму

(©Shutterstock)

Екс-міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв прогнозує, що в анексованому Росією Криму до кінця цього року можна буде говорити приблизно про 1,4 мільйона туристів, з яких близько 150 тисяч – жителі материкової України.

«На кінець цього року реальна цифра по пасажиропотоку, яка дозволяє припустити кількість туристів, можна бачити, що Крим може ще прийняти, але ще не прийняв, мільйон чотириста тисяч ... Ще 150 000 з боку України, така кількість туристів буде до кінця року», – сказав Лієв в ранковому ефірі Радіо Крим.Реалії.

При цьому він зазначив, що Всесвітня організація з туризму називає туристами тих, хто їде в регіон більш ніж на добу, навіть «за картоплею».

Російська влада Криму повідомляла, що в 2015 році курортний сезон був успішнішим за попередній. Півострів цього року, за заявами «влади», прийняв 3,5 мільйона відпочивальників. Також в російському уряді Криму назвали рекордною чисельність пасажирів, які скористалися послугами Керченської поромної переправи.