У Росії знову просять замінити умовний термін Навального на реальний

Олексій Навальний

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявляє, що Федеральна служба виконання покарань Росії вкотре попросила суд замінити йому умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

Про це Навальний написав у Twitter, додавши, що прохання відомства до кінця незрозуміле – чи вони хочуть замінити йому термін, чи «попередити», що готові змінити умовне покарання на реальне.

Сьогодні Люблінський суд Москви розглядає клопотання ФСВП Росії про продовження випробувального терміну опозиціонера, призначеного йому у кримінальній справі про розкрадання коштів у компанії «Ів Роше».

30 грудня 2014 року суд засудив Олексія Навального до трьох років і шести місяців умовного терміну у справі про розкрадання коштів в компанії «Ів Роше», його брат Олег отримав такий же реальний термін ув’язнення.

Олексій Навальний двічі був засуджений умовно – вперше на на п’ять років у справі «Кіровлісу», вдруге – у справі «Ів Роше». ФСВП Росії вже кілька разів намагалася замінити політику умовний термін покарання на реальний по обох справах. Навальний і його соратники вважають кримінальні переслідування політично мотивованими.