Обама вибачився перед «Лікарями без кордонів» за авіаудар по госпіталю

Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама вибачився перед співробітниками міжнародної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» через бомбардуванням шпиталю в Афганістані американським військовим літаком.

У середу, 7 жовтня, речник Білого дому Джош Ернест повідомив, що Обама поговорив телефоном з керівником «Лікарів без кордонів» Джоан Лю. Американський лідер запевнив її, що буде проведено всебічне і об’єктивне розслідування обставин інциденту.

Обама заявив про готовність вжити заходів і здійснити необхідні зміни, щоб подібна трагедія не повторилася.

У середу президент США також провів телефонну розмову з президентом Афганістану Ашраф Гані, щоб висловити співчуття у зв’язку із загибеллю мирних жителів. Обама пообіцяв продовжити тісну співпрацю з владою Афганістану.

Авіаудар по госпіталю у Кундузі здійснили 3 жовтня. За даними «Лікарів без кордонів», серед 22 загиблих – 12 співробітників місії і 10 пацієнтів, ще 40 людей були тяжко поранені.

Представник військового командування США, головнокомандувач коаліційних сил в Афганістані Джон Кемпбелл повідомив, що авіаудар по госпіталю у Кундузі був здійснений американською авіацією на запит військового командування Афганістану.

США проводять розслідування щодо цього.