На Рівненщині вилучили бурштин вартістю понад півмільйона гривень – МВС

Ілюстративне фото

На Рівненщині в селі Ремчиці вночі правоохоронці затримали два автомобілі з бурштином-сирцем, приблизна вартість вилученого каміння – 560 тисяч гривень, повідомляє прес-служба рівненської міліції.

«Зупинили автомобіль Honda Accord. Під час огляду салону правоохоронці помітили мішок, в якому було каміння. 26-річний житель села Городок перевозив майже 48 кілограмів бурштину-сирцю. Через кілька хвилин там же зупинили ще один автомобіль – 27-річний житель Дубровицького району перевозив у BMW понад 4,5 кілограма каміння», – йдеться у повідомленні.

Каміння вилучили і направили на експертизу, додають у міліції.

Відкриті кримінальні провадження за статтею198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

На Рівненщині, Волині, а також частково в Житомирській області нині триває так звана «бурштинова лихоманка». Чимало місцевих жителів і приїжджих почали збагачуватися за рахунок надр. Екологи кажуть, що природа Полісся від таких дій зазнає непоправного нищення. Час від часу правоохоронці повідомляють про виявлення та вилучення незаконно добутого бурштину.