Внаслідок блокади у Криму подорожчала городина – Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Наслідком блокади анексованого Росією Криму на півострові подорожчала сільськогосподарська продукція. Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив в інтерв’ю виданню «Лівий берег».

«Ми знаємо тенденції, які відбуваються на території півострова. Певні види продукції дорожчають. Все, що пов’язано з рослинництвом, з продукцією городництва, поставлялося з материка», – заявив Чубаров.

Тим часом на Херсонщині, за повідомленням міністерства аграрної промисловості і продовольства України, через блокаду Криму накопичилися 30 тисяч тонн овочів.

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова окупована Російською Федерацією і за її постачання несе відповідальність країна-окупант.

За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму доти, доки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.