Сирійські медики оприлюднили відео російського удару по лікарні

Після удару по лікарні в Сарміні, відеокадр, 20 жовтня 2015 року

Медики з лікарні в Сирії, що, за їхніми словами, була зруйнована повітряними ударами російської авіації, оприлюднили відеозаписи, зроблені після ударів.

Директор цієї лікарні в містечку Сармін провінції Ідліб Мухаммад Теннарі сказав, що лікарню вже багато разів обстрілювали війська президента Сирії Башара аль-Асада, але врешті зруйнували її російські війська.

Як повідомило Сирійсько-американське медичне товариство, що керує цією й десятками інших лікарень у Сирії, а також лікарень для сирійських біженців у сусідніх країнах, внаслідок двох повітряних ударів, здійснених із п’ятихвилинним відступом, загинули 12 людей, із них двоє медпрацівників і 10 цивільних, і були поранені ще не менш як 28.

Після удару по лікарні в Сарміні, відеокадр, 20 жовтня 2015 року

За даними товариства, лікарня в Сарміні стала вже дев’ятою лікарнею чи польовим шпиталем, які зазнали повітряного удару, відколи Росія почала 30 вересня свою кампанію на підтримку влади Асада проти його супротивників. Серед них були й кілька лікарень Сирійсько-американського медичного товариства.

Your browser doesn’t support HTML5

Криваві наслідки обстрілу Росією сирійського польового госпіталю (відео)

Президент товариства Ахмад Таракджі закликав світову спільноту вжити всіх заходів, щоб покласти край атакам проти цивільних людей і відвернути подальше обрання медичних закладів у Сирії як цілей для ударів.

Перші повідомлення про удари по лікарні в Сарміні з’явилися в четвер, 22 жовтня. У Росії речниця Міністерства закордонних справ Марія Захарова відразу відкинула їх.

Тим часом у Сирії державне агентство SANA теж повідомляло про російський повітряний удар у Сарміні. Але, за цим повідомленням, удар був здійснений у цьому місті по штабові «терористів», як влада президента Сирії Башара аль-Асада називає всіх своїх супротивників – від екстремістського угруповання «Ісламська держава» чи підрозділів ісламістської мережі «Аль-Каїда» до сил поміркованої політичної опозиції до його режиму. Про удар по лікарні в Сарміні державне агентство не згадало.

За даними сирійської опозиції, внаслідок повітряних ударів російської авіації в Сирії, що офіційно почалися 30 вересня, загинули вже не менш як 370 людей, із яких 127 були цивільні, серед них 36 дітей і 34 жінки. Росія заявляє, що здійснює удари тільки по позиціях угруповання «Ісламська держава» чи інших «терористів» – приєднуючись у цьому визначенні до понять влади Асада. У світі звертають увагу, що насправді лише мала частка російських ударів спрямована проти «Ісламської держави», яка нині майже не становить безпосередньої загрози військам режиму Асада, а більшість цих ударів цілять по позиціях інших супротивників режиму, зокрема й тих, які мають підтримку більшості Заходу й арабського світу.