У ГПУ показали відео, де Мосійчук зізнається в отриманні хабаря

Ігор Мосійчук

Генеральна прокуратура України заявляє, що Депутат Верховної Ради із Радикальної партії Ігор Мосійчук визнав факт отримання хабаря.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, заступник керівника управління Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ Сергій Кісь продемонстрував відео, на якому Мосійчук заявляє, що визнає свою провину.

За даними ГПУ, розслідування справи проти Мосійчука завершене, і на даний час він й адвокати ознайомлюються з матеріалами справи.

2 листопада Вищий адміністративний суд України розглядав адміністративний позов Ігоря Мосійчука до Верховної Ради України про визнання неправомірними її дій щодо позбавлення недоторканності Мосійчука і надання згоди на його арешт.

Суд переніс засідання на 9 листопада і пообіцяв викликати генерального прокурора Віктора Шокіна.

Раніше в ГПУ заявляли, що Мосійчуку загрожує до 12 років позбавлення волі. Його підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту. Мосійчук звинувачення відкидає і називає справу політично мотивованою.

Раніше соратники Мосійчука заявляли, що він у тяжкому стані перебуває в лікарні. Мосійчука шпиталізували 8 жовтня з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на його арешт судом попередньої інстанції.