Винні у проведенні обшуків у Криму мають бути покарані – Холодницький

Перший заступник прокурора АРК при ГПУ Назар Холодницький

Винні у проведенні незаконних обшуків у будинках колишніх співробітників телеканалу АТR, у батьків власника телеканалу Ленура Іслямова і в його будинку у Москві мають бути покарані, заявив в ефірі Радіо Крим.Реалії перший заступник прокурора АРК при Генеральній прокуратурі України Назар Холодницький.

За його словами, прокуратура Криму при Генпрокуратурі України відкрила за цими фактами кримінальне провадження.

«Ті події, які відбулися сьогодні і які відбуваються останнім часом, ми їх моніторимо і реагуємо у тих рамках закону, які нам виписані. Ми починаємо кримінальне провадження за цими фактами: минулого тижня почали виробництво за фактом погроз Рефату Чубарову, а сьогодні ми почали виробництво за фактом проведення цього обшуку і незаконного проникнення у будинок Ленура Іслямова, його батьків, родичів», – зазначив Холодницький.

Перший заступник прокурора АРК при Генпрокуратурі України висловив сподівання, що кожну заведену кримінальну справу «буде доведено до свого логічного завершення не тільки на словах, але й на ділі».

«Я сподіваюся, що щодо кожної кримінальної справи буде винесено вирок суду і будуть покарані винні особи. Причому покарані не просто на словах, а на ділі, згідно з Кримінальним кодексом України», – наголосив Холодницький.

Вранці 2 листопада у Криму почалися обшуки у будинках колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR – Лілії Буджурової, Ельзари Іслямової і в будинку батьків власника телеканалу Ленура Іслямова, а також в його будинку в Москві.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ у Криму, обшуки проходять у рамках порушеної щодо власника ATR кримінальної справи.

Також вранці 2 листопада Центробанк Росії розмістив також інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ «Джаст Банк», що належить Іслямову. Кримськотатарський бізнесмен повідомив Крим.Реалії, що пов’язує ці заходи з блокадою Криму, ініціатором якої він також є.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар, серед яких і Ленур Іслямов.