Росія: у ФБК прокоментували відповідь дочки Шойгу щодо землі на Рубльовці

Заміський будинок, який, за даними ФБК, належить родині міністра оборони Росії Сергія Шойгу

У Росії співробітник Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Георгій Албуров прокоментував на своєму сайті відповідь представника дочки міністра оборони Росії Ксенії Шойгу – Ігоря Ютаєва, який спростовує оприлюднену фондом Олексія Навального інформацію про земельні угіддя родини міністра.

Албуров заявляє про непереконливість відповіді Ютаєва на питання про те, чи є родичкою Ксенії Шойгу Олена Антипина, на яку зараз записані дві ділянки землі у підмосковному селищі Барвиха, придбані, за даними ФБК, у 2009 році дочкою Сергія Шойгу за 9 мільйонів доларів. Ютаєв заявив, що «не володіє такою інформацією». А саму інформацію про ділянки він назвав такою, що «не відповідає дійсності».

27 жовтня у блозі Албурова були опубліковані фотографії заміського будинку вартістю приблизно у 18 мільйонів доларів, який, на думку ФБК, належить родині міністра оборони Росії Сергія Шойгу і не був задекларований. Фонд оголосив про намір направити запит до прокуратури про перевірку цих даних.

Комплекс із кількох будівель із пагодоподібними дахами зареєстрований на ім’я Олени Олександрівни Антипиної, до цього, починаючи з листопада 2009 року, цією землею володіла студентка Ксенія Сергіївна Шойгу, дочка Сергія Шойгу, тодішнього міністра з надзвичайних ситуацій Росії.