Депутат Луценко просить Генпрокуратуру надати охорону для Лукаш

Ігор Луценко

Народний депутат фракції «Батьківщини» написав депутатське звернення на ім’я генпрокурора Віктора Шокіна щодо надання охорони екс-міністрові юстиції Олені Лукаш, яка перебуває у СІЗО. Про це Луценко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

У зверненні депутат вказав на аналогію з ситуацією загиблого екс-регіонала Михайла Чечетова і затриманої екс-міністра юстиції в уряді Азарова Олени Лукаш, коли у випадку обох особою, що внесла заставу називали Вадима Новинського.

«Чечетов, за офіційною версією слідства, викинувся з вікна власної квартири. В той же час певні обставини загибелі Чечетова дають підстави сумніватися у тому, що це було самогубство…З огляду на важливість Олени Лукаш як свідка у справах щодо злочинів представників режиму Януковича, необхідно убезпечити її від посягань на життя та здоров’я», –написав Луценко.

Звернення до Генпрокуратури від депутата Ігоря Луценка датоване 6 листопада, коли екс-міністрові юстиції Олені Лукаш суд обрав запобіжним заходом арешт із правом застави на суму у понад 5 мільйонів гривень, яка невдовзі і була внесена за сприяння депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Як заявив адвокат Лукаш Андрій Смирнов, попри внесену заставу, його підзахисна досі перебуває у СІЗО СБУ і доступу до неї немає. В самій Службі безпеки інформацію поки не коментують.