АТО: минулої доби бойовики вели обстріли по всіх напрямках

Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО у понеділок вранці повідомили, що минулої доби бойовики вели обстріли по позиціях ЗСУ на всіх напрямках. Про це йдеться у повідомленні прес-центру у Фейсбуку.

За даними штабу, бойовики зокрема з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали на артемівському напрямку Майорськ, Зайцеве та Шуми. На луганському – околиці Щастя, а на маріупольському – Широкине.

«Найбільше обстрілам російсько-терористичні найманці піддавали донецький напрямок. Тут з озброєння БМП-2, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї найманці шість разів обстрілювали захисників України в районі Авдіївки, тричі – Піски, а також вели вогонь по Верхньоторецькому, Красногорівці та Опитному», – йдеться в повідомленні.

Загалом за минулу добу бойовики 20 обстріляли позиції ЗСУ.
Донецькі сепаратисти на своїх сайтах з посиланням на місцевих жителів пишуть про обстріл українськими військовими Горлівки. Напередодні в угрупованні «ДНР» заявляли про 6 обстрілів з боку ЗСУ. Про порушення режиму тиші луганські сепаратисти не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже другий тиждень повідомляється про почастішання випадків порушення режиму припинення вогню.