Росія не збирається втягуватися в гонку озброєнь, але надолужує згаяне – Путін

Президент Росії Володимир Путін (©Shutterstock)

Росія не збирається втягуватися в гонку озброєнь, але її оборонній промисловості треба надолужити згаяне за попередні десятиліття. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на нараді з розвитку Збройних сил Росії, передає ТАСС.

«Ми не збираємося втягуватися в якусь гонку озброєнь. Тим більше когось наздоганяти або переганяти. Ми просто повинні надолужити згаяне на рубежі 1990- 2000-х років, коли Збройні сили, та й самі підприємства ОПК, хронічно недофінансовувалися», – сказав Путін.

За його словами, питання посилення армії є серед пріоритетних для влади.

«Створення сучасної армії, оснащеної сучасним озброєнням і військовою технікою, залишаються, звичайно, одним із пріоритетів військового будівництва. Власне кажучи, у всі часи так воно і було», – додав Путін.

Він повідомив, що цьогоріч російське військо отримало на чверть більше нових зразків озброєння, ніж в 2014 році.

«Важливо, щоб сучасне озброєння, яке надходить інтенсивно експлуатувалося», – сказав Путін.

Наприкінці зими – на початку весни минулого року Росія окупувала український Крим. Невдовзі після цього країни Заходу запровадили щодо Росії економічні санкції. Також Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія називає окупацію Криму «відновленням історичної справедливості», і каже, що на Донбасі можуть бути лише російські «добровольці».

У вересні цього року російські військові літаки почали здійснювати повітряні удари у Сирії. Захід заявляє, що Москва використовує свою військову кампанію для зміцнення влади сирійського президента, а не для боротьби з екстремізмом, як заявляє Кремль.