Ярош запропонував «Правому сектору» провести з’їзд для визначення майбутнього руху

Дмитро Ярош

Позафракційний народний депутат Дмитро Ярош запропонував учасникам руху «Правий сектор», який він називає «національно-визвольним рухом», провести всеукраїнський з’їзд для визначення майбутньої стратегії і тактики руху. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook за наслідками ухваленого днями рішення про відставку з посади провідника «Правого сектору».

«Багато злободенних питань може бути вирішено на Всеукраїнському з’їзді руху, учасниками якого мають бути представники всіх без винятку структурних підрозділів національно-визвольного руху, всіх областей, делегації від наших закордонних представництв. Але щоб з’їзд мав результат, необхідно вже зараз сформувати робочі групи, які б підготували та запропонували делегатам конкретні рішення, що стосуються міжнародної політики, програми українського державотворення, реформування різних галузей суспільного життя, погляд націоналістів на соціально-економічний розвиток, реформування силових державних структур тощо», – повідомив Ярош.

На його думку, з’їзд, який міг би відбутися наприкінці січня наступного року, має визначити стратегію і тактику «Правого сектору», прописати завдання підрозділів, обрати ефективне керівництво і очиститись від «випадкових людей».

Ярош звернув увагу, що він вважає: «насильство – це крайня форма спротиву; поки не використані всі політичні мирні методи впливу на існуючу владу, йти шляхом державного перевороту і ліквідації існуючого владного режиму не можна, тим більше в умовах зовнішньої агресії сатанинської московської імперії та неготовності українських націоналістів до взяття максимальної повноти влади в державі». Але, додав він, «не всі мої побратими згодні з цим».

«Зараз же я рекомендую всьому активу і бійцям національно-визвольного руху «Правий сектор» «видихнути», осмислити пройдений шлях і спробувати чітко окреслити наше майбуття. При цьому треба користуватися головними критеріями – Бог, Україна, Свобода», – зазначив Ярош.

Дмитро Ярош також зауважив, що зберігає за собою частину управлінських повноважень у батальйонах.

«Беру на себе командування штабом Корпусу (Добровольчий український корпус (ДУК) – ред.), п’ятим, восьмим батальйонами та батальйоном «Госпітальєри». Нарада щодо подальшої діяльності Корпусу буде проведена у найближчий час», – написав Ярош.

11 листопада Дмитро Ярош оголосив про складання повноважень провідника «Правого сектору». Серед причин він вказав небажання бути «весільним генералом» і розбіжності у поглядах із частиною проводу.

На цю ж тему:

12.11.2015
ПС: батальйони – за Яроша, а провід – проти Порошенка

Різні підрозділи «Правого сектору» по-різному оцінюють рішення лідера цього руху Дмитра Яроша скласти повноваження далі
12.11.2015
Штаб ДУК «Правий сектор» просить Яроша очолити корпус

«Готові виконувати Ваші накази як по фронту, так і по внутрішній розбудові ДУК» – штаб далі
11.11.2015
«Правий сектор» – без Яроша: що провідник не поділив із Проводом?

Лідер і засновник «Правого сектору» Дмитро Ярош написав у соцмережах, що відмовляється від керівництва організацією, не бажаючи бути «весільним генералом» далі