В Ужгороді на 16:00 проголосувала менш як третина виборців – КВУ

Станом на 16:00 в Ужгороді явка виборців складає близько 30%. Про це повідомили в Закарпатському обласному відділенні Комітету виборців України.

«Це попередні зведені дані на основі повідомлень спостерігачів КВУ та штабів обох кандидатів. У цьому питанні їхні показники сходяться. Очікується, що підсумкова явка може не дотягти навіть до 40%, але побачимо, бо під вечір може датися взнаки якраз мобілізаційний аспект, насамперед через підкуп виборців», – пояснив Дмитро Тужанський, голова Закарпатського обласного відділення КВУ.

На думку експерта, вибори мера Ужгорода в другому турі зараз більше, ніж громаду міста, цікавлять місцеві еліти, які зробили ставку на когось із кандидатів або відразу на двох.

У цілому в Україні явка також є низькою. Голова ЦВК Михайло Охендовський не виключив, що така явка виборів може стати причиною скасування на законодавчому рівні норми про вибори міських голів у два тури.

У неділю, 15 листопада, в Україні відбувається другий тур місцевих виборів з голосування щодо виборів міських голів Києва та ще 28 міст України (у 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення).